• Hem
    •  Startsida
  • Katalog
    •  Per artikel
 
Startsida

Välkommen till Materialkatalogen för Trafikverket

I Materialkatalogen finns allt tekniskt godkänt järnvägsmaterial som ska byggas in och användas i Trafikverkets anläggningar. Nedan får du reda på hur det går till att söka material och vad som gäller när du beställer det från oss.

Leveranstider i beställning av material
Material till planerade åtgärder (vid basunderhåll exklusive avhjälpande underhåll samt åtgärdande av besiktningsanmärkningar med kortare åtgärdstid än kravet på framförhållning) ska beställas av entreprenören med framförhållning enligt de leveranstider som anges per produktgrupp, se sammanställning via länk nedan. Anges inte någon leveranstid är kravet på framförhållning 4 veckor. För större behov kan andra leveranstider gälla beroende av kvantitet.

Priser
Våra priser är inklusive emballage, pallar, trummor, med mera. Ett undantag är betongsliprar där trämellanläggen faktureras separat. För information, priser och leveranstider på spårväxlar kontakta Materialservice.

Bristartiklar ska returneras till Trafikverket
Bristartiklar är tekniskt godkänt järnvägsmaterial som ska reservdelsförsörja anläggningar i drift, d.v.s bristartiklar får inte användas i ny- och ombyggnation. Att en artikel klassas som bristartikel beror på att tillverkningen har upphört och att artikeln inte längre finns tillgänglig på leverantörsmarknaden.

Det ingår i entreprenörens ansvar att returnera demonterade bristartiklar till Materialservice, för revidering och återanvändning i det nationella reservdelsflödet. Till sin hjälp har entreprenören Trafikverkets aktuella bristlistor. Bristlistor finns via länk nedan. För ytterligare information om bristartiklar, returförfarande och mottagarfrakt, kontakta Materialservice.

Så här söker du i och beställer från Materialkatalogen:
För att hitta de artiklar som du söker kan du använda sökrutan uppe till vänster, söka via kategorierna eller använda filter som du finner under fliken katalog. Vid sökning av till exempel del av artikelnummer skriv 0115 – det vill säga * ska inte användas. Önskar du beställa material, kontakta oss på Materialservice så återkommer vi med inloggningsuppgifter. De uppgifter vi behöver är namn, företag, telefonnummer och e-post. För byggnation och montering av respektive artiklar, så hänvisas till gällande föreskrifter.

Länkar:
- Så hanterar Trafikverket dataskyddsförordningen, GDPR: https://www.trafikverket.se/gdpr
- Leveranstider per produktgrupp och aktuella bristlistor: www.trafikverket.se/tjanster/system-och-verktyg/forvaltning-och-underhall/Materialservice/Blanketter/

 
Powered by: Lawson e-Sales

Trafikverket Materialservice

Box 911
571 29 Nässjö
Telefon: 010-123 6600
Fax:010-123 02 03
E-post: ma.kundservice@trafikverket.se